Prajitura cu nuca si cafea este un desert aromat, pe care il poti pregati in zilele de weekend sau ori de cate ori vrei sa-ti impresionezi invitatii.
Foto: mygloriousfood.com
Timp de preparare
90 de minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
Blat
6 oua
150 g zahar
150 g nuca macinata
50 g faina
Crema
1 pachet unt
200 g zahar pudra
3 lingurite ness
2 galbenusuri
100 g nuca prajita
Glazura
100 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Pregateste mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa totul la 180 de grade, circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste creme de cafea. Amesteca untul cu zaharul pudra, adauga ness-ul si galbenusurile, iar la final, adauga nuca taiata grob.
Pregateste glazura. Topeste ciocolata si frisca la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina.
Intinde aceasta crema peste blatul racit si acopera totul cu glazura de ciocolata.
Dupa preferinta, poti decora aceasta prajitura cu miez de nuca, fulgi de ciocolata, etc.
Trucuri
Poti pregati aceasta prajitura intr-o forma rotunda, sub forma de tort.