Un desert simplu si aromat, prajitura cu pere si sos de vanilie ii va cuceri pe cei mici de la prima degustare! Iata cum o pregatesti!
Timp de preparare: 3 1/2 ore
Dificultate: usoara
Ingrediente
Aluat
200 g unt
100 g smantana
1 ou
25 ml lapte
100 g zahar pudra
400 g faina
sare
vanilie
Umplutura
4-5 pere
50 g zahar
zeama de la o lamaie
scortisoara
Sos
200 g smantana
1 ou
2 linguri zahar vanilat
1 lingura de unt
Mod de preparare
Amesteca ingredientele pentru aluatul prajiturii in vasul unui robot de bucatarie pana cand obtii o compozitie omogena. Da-o la rece timp de cel putin 2 ore. La sfarsitul acestui interval, tapeteaza o forma de tarta cu acest aluat, inteapa-l cu furculita, dupa care asaza perele feliate si stropeste-le cu zeama de lamaie. Presara zaharul si un strop de scortisoara.
Da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, si las-o circa 25 de minute. Intre timp, pregateste sosul amestecand intr-o craticioara untul, oul, zaharul vanilat si smantana pana cand obtii o compozitie bine inchegata.
Toarna sosul peste prajitura si mai las-o la cuptor inca 10-15 minute. Serveste prajitura cu cate o cupa de inghetata de vanilie sau cu frisca.