Ingrediente
250g biscuiti tip Petit beurre
250g smantana
250g ciocolata de menaj
1 esenta de rom
2 linguri zahar
2 linguri nuca de cocos
Mod de preparare
Pui smantana intr-un vas pe foc mic, adaugi ciocolata maruntita si lasi sa fiarba pana se topeste aceasta. Cand crema s-a omogenizat o dai la rece.
Separat faci un sirop: fierbi o cana de apa cu zaharul 10 minute, il iei de pe foc si adaugi esenta de rom.
Insiropezi apoi biscuitii unul cate unul, ii asezi intr-un strat intr-o tava mai mica, tapetata cu hartie de copt. Intinzi o parte din crema, asezi apoi un alt strat de biscuiti insiropati, crema, biscuiti si crema.
Presari nuca de cocos si dai prajitura la rece o ora. Iti ies cam 12 portii.
Sper sa va placa!
Reteta recomandata si gatita de vava.