Prajitura cu visine este unul dintre cele mai gustoase deserturi facute in casa! Foloseste visinele intr-o prajitura savuroasa si aromata pentru copii, dar si pentru cei dragi!
Foto: .bigcake.co.uk
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g visine proaspete/congelate/din compot
6 oua
200 g faina
250 g zahar
1 plic de praf de copt
esenta de rom
1 plic de zahar vanilat
putina zeama de lamaie
Mod de preparare
Separa galbenusurile de albusuri, in doua boluri diferite.
Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, plicul de zahar vanilat si esenta de rom, dupa gust. Incorporeaza usor si faina si pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei.
Bag-o la cuptorul incins timp de 15 minute, apoi scoate-o si presara deasupra visinele, pe toata suprafata prajiturii. Este important sa nu pui de la inceput visinele, deoarece se duc la fundul prajiturii.
Mai las-o la cuptor 20-25 de minute, la foc potrivit. Dupa ce o scoti din cuptor, las-o putin sa se raceasca si pudreaz-o cu zahar.
Valori nutritrionale per 100 g
Calorii: 268
Grasimi: 3.8 g
Carbohidrati: 47.3 g
Proteine: 7.4 g
Tipul bucatariei
romaneasca