Prajitura Desteapta

| | Actualizat: 2012-03-26 12:21:36

Prajitura Desteapta - o reteta dulce care se poate face in mai multe variante: cu stafide, fructe sau simplu, cu zahar pudra.

Ingrediente

10 oua

un pachet unt

10 linguri faina

1 l lapte

200 g zahar

coaja de portocala sau 2 lingurite esenta vanilie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si amestecam galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si untul putin topit (se poate baga putin la cuptorul cu microunde sau se poate topi pe baia de aburi) amestecand pana toate acestea devin omogene.

Apoi, peste acestea adaugam laptele (care a fost fiert si racit) si cele 10 linguri de faina.

La urma, turnam peste compzitie albusurile batute spuma amestecand in compozitie cu miscari circulare usor, de sus in jos.

Tapetam o tava putin mai inalta decat folosim de obicei si introducem prajitura la cuptorul care a fost bine incins inainte. Focul de coacere trebuie sa fie la mic si tava pozitionata in partea de sus a cuptorului.

In prima ora de coacere nu se va umbla la usa cuptorului urmand ca dupa aceasta ora sa se incerce prajitura cu o scobitoare si dat putin focul mai mare pana aceasta va capata o crusta aurie.

Dupa coacere prajitura se da la rece, la frgider timp de cateva ore si se taie in forma dorita, pudrata cu zahar, asezonata cu fructe usor caramelizate sau cu stafide, acestea fiind adaugate dupa turnarea compozitiei in tava, sau un alt mod care tine de inspiratia ta.

Reteta gatita si recomandata de Florentina - Carmen.

Citeste si despre