Prajitura furnicuta este o prajitura cu mac, nuca si crema de cafea.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
Blat de nuca
4 albusuri
30 ml apa
150 g zahar
4 linguri faina
3 linguri nuca macinata
1/2 plic praf de copt
Blat cu mac
4 albusuri
30 ml apa
150 g zahar
4 linguri faina
3 linguri mac
1/2 plic praf de copt
Crema
8 galbenusuri
200 g zahar
100 ml cafea
250 g unt
Finisare
2 foi napolitane
100 g ciocolata
Mod de preparare
Pentru fiecare blat procedezi in acelasi mod: bati albusurile cu apa si un fir de sare, adaugi zaharul si bati pana ce acesta se topeste, iar spuma devine lucioasa.
Adauga faina cernuta, nuca (macul) si praful de copt, amesteca bine si pune compozitia in tava pe hartie de copt.
Pune fiecare blat la copt, cate 12-15 minute (fa proba scobitorii).
Pentru crema bati galbenusurile cu zahar, adaugi cafeaua si pui totul pe foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. In crema fierbinte adaugi untul si amesteci pana acesta se topeste.
Asamblare prajiturii se face astfel: asezi o foaie de napolitana, crema, blatul cu mac, din nou crema, blatul cu nuca, crema, foaie de napolitana, crema si ciocolata razuita.