Prajitura tavalita

| | Actualizat: 2012-06-14 16:00:07

Prajitura tavalita se prepara destul de usor si are avantajul de a se pastra mai multe zile la fel de proaspata.

Foto: mylittlebookcase.com.au

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Blat

1/4 pachet de unt

2 oua

200 g zahar

300 g faina

200 ml lapte

2 linguri miere

1 lingurita bicarbonat

Glazura

200 g zahar

150 g unt

4 linguri cacao

Finisare

200 g nuca de cocos

200 g nuca macinata

Mod de preparare

Mixeaza ouale cu zaharul, mierea si untul. Adauga faina si laptele, in care s-a dizolvat bicarbonatul.

Omogenizeaza amestecul, astfel incat sa obtii consistenta unei smantani groase.

Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da totul la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute.

Lasa prajitura la racit si tai-o cuburi potrivite.

Intre timp, pregateste glazura de ciocolata. Topeste untul, zaharul, laptele si cacao, pana rezulta un fel de ciocolata lichida.

Pune, pe rand, cuburile de prajitura in glazura de ciocolata, apoi tavaleste-le prin nuca de cocos sau nuca macinata.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre