Prajitura Varlaam se pregateste cu foi de napolitana si este o prajitura economica, foarte gustoasa.
Foto: retetelemarianei.wordpress.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 foi napolitana
Pentru umplutura de biscuiti
200 g zahar
2 cani apa
500 g biscuiti populari
Pentru crema de cocos
250 g zahar
300 g lapte praf
100 g cocos
1 esenta vanilie
1/2 pachet margarina
50 ml apa
Mod de preparare
Pregateste mai intai umplutura de biscuiti. Da biscuitii prin masina de tocat, apoi caramelizeaza zaharul si toarna cu atentie apa. Lasa totul la foc mic, pana cand se topeste zaharul, apoi adauga biscuitii macinati.
Pentru crema de cocos, pune pe foc zaharul cu apa si margarina. Ia vasul de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele, adauga laptele praf, nuca de cocos si esenta de vanilie.
Aseaza foile de napolitana pe planul de lucru, imparte umpluturile in trei, apoi distribuie-le uniform pe cele trei foi de napolitana. Astfel va trebui sa respecti urmatoarea ordine: foaie de napolitana, umplutura de biscuite si umplutura de cocos.
Ruleaza rapid foile de napolitana, infasoara-le in film alimentar si da-le la frigider, pentru 2-3 ore.
Serveste prajitura taiata felii.