Prajitura Varlaam

| | Actualizat: 2012-06-14 16:18:03

Prajitura Varlaam se pregateste cu foi de napolitana si este o prajitura economica, foarte gustoasa.

Foto: retetelemarianei.wordpress.com

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 foi napolitana

Pentru umplutura de biscuiti

200 g zahar

2 cani apa

500 g biscuiti populari

Pentru crema de cocos

250 g zahar

300 g lapte praf

100 g cocos

1 esenta vanilie

1/2 pachet margarina

50 ml apa

Mod de preparare

Pregateste mai intai umplutura de biscuiti. Da biscuitii prin masina de tocat, apoi caramelizeaza zaharul si toarna cu atentie apa. Lasa totul la foc mic, pana cand se topeste zaharul, apoi adauga biscuitii macinati.

Pentru crema de cocos, pune pe foc zaharul cu apa si margarina. Ia vasul de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele, adauga laptele praf, nuca de cocos si esenta de vanilie.

Aseaza foile de napolitana pe planul de lucru, imparte umpluturile in trei, apoi distribuie-le uniform pe cele trei foi de napolitana. Astfel va trebui sa respecti urmatoarea ordine: foaie de napolitana, umplutura de biscuite si umplutura de cocos.

Ruleaza rapid foile de napolitana, infasoara-le in film alimentar si da-le la frigider, pentru 2-3 ore.

Serveste prajitura taiata felii.

Citeste si despre