Prajitura "Zori de zi" este un desert delicios, preparat din aluat sfaramicios si gem din cele mai delicioase fructe! Niciun copil nu rezista acestei retete savuroase!
Foto: clickpoftabuna.ro
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 pachet de margarina pentru prajituri
3 linguri de apa calduta
4 lingurite de otet de mere
un varf de cutit de sare
faina cat cuprinde
1 borcan de gem
1 cana de migdale si nuci macinate
Mod de preparare
Formeaza initial aluatul. Amesteca margarina, care trebuie sa stea in prealabil la temperatura camerei, cu apa calda, otetul, sarea si faina. Pune faina pana cand amestecul devine un aluat fraged si suficient de tare cat sa poata fi intins cu facaletul.
Rupe 3/4 din aluat si intinde o foaie astfel incat sa intre in tava pe care o pregatesti unsa cu margarina. Ai grija ca foaia sa nu fie prea subtire.
Framanta restul de aluat cu inca putina faina, pentru a-l face mai tare si a-l putea da pe razatoare.
Dupa ce ai pus foaia in tava, unge-o cu gem (din ce fructe preferi) si sfaramiteaza sau rade aluatul pe deasupra.
Presara nuca si migdale macinate si baga tava la cuptor, la foc potrivit, cam 30 de minute.
Se taie si se serveste calduta.
Tipul bucatariei
romaneasca