Pudding de ciocolata

| | Actualizat: 2012-07-04 11:43:32

Pudding-ul de ciocolata este una dintre cele mai gustoase si delicioase retete de deserturi. Bogat in cacao, nuci, ciocolata si inghetata de vanilie, pudding-ul este un desert fabulos, care-ti va rasfata papilele gustative!

Foto: plantbaseddietrecipes.com

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

130 g prune deshidratate si rehidratate cu apa

100 g unt

cacao

140 g zahar

50 g nuci rumenite

2 oua

175 g faina

80 g ciocolata neagra, topita

Pentru sos

40 g zahar

75 g ciocolata neagra

30 g nuci

putin unt

inghetata de vanilie

Mod de preparare

Marunteste nucile si amesteca-le cu prunele, untul, zaharul si ouale. Incorporeaza treptat faina, ciocolata neagra si nucile si portioneaza compozitia in sase forme.

Unge formele de prajituri, de 175 ml, din material ceramic termorezistent, cu unt si tapeteaza-le cu cacao. Pune compozitia in ele, apoi asaza-le intr-o tava umpluta cu apa si da-le la cuptor cam 40 de minute, la foc mic.

Prepara sosul fierband zaharul, untul si 75 ml apa, timp de doua minute. Ia vasul deoparte si adauga ciocolata, amestecand pana cand se topeste.

Serveste pudding-ul cu sos si inghetata de vanilie langa.

Citeste si despre