Pudding-ul de ciocolata este una dintre cele mai gustoase si delicioase retete de deserturi. Bogat in cacao, nuci, ciocolata si inghetata de vanilie, pudding-ul este un desert fabulos, care-ti va rasfata papilele gustative!
Foto: plantbaseddietrecipes.com
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
130 g prune deshidratate si rehidratate cu apa
100 g unt
cacao
140 g zahar
50 g nuci rumenite
2 oua
175 g faina
80 g ciocolata neagra, topita
Pentru sos
40 g zahar
75 g ciocolata neagra
30 g nuci
putin unt
inghetata de vanilie
Mod de preparare
Marunteste nucile si amesteca-le cu prunele, untul, zaharul si ouale. Incorporeaza treptat faina, ciocolata neagra si nucile si portioneaza compozitia in sase forme.
Unge formele de prajituri, de 175 ml, din material ceramic termorezistent, cu unt si tapeteaza-le cu cacao. Pune compozitia in ele, apoi asaza-le intr-o tava umpluta cu apa si da-le la cuptor cam 40 de minute, la foc mic.
Prepara sosul fierband zaharul, untul si 75 ml apa, timp de doua minute. Ia vasul deoparte si adauga ciocolata, amestecand pana cand se topeste.
Serveste pudding-ul cu sos si inghetata de vanilie langa.