Ingrediente
500g faina (4-5 cani)
3 oua
150g untura (3-4 linguri)
1 cana lapte
drojdie cat o nuca
4 linguri ulei
sare
4 linguri zahar
coaja de lamaie
marmelada sau gem acrisor
250 g nuca macinata
500 g rahat
Mod de preparare
Se inmoaie in putin lapte drojdia cu zahar. Se freaca untura cu faina, se pun 2 galbenusuri, laptele, drojdia, sare, ulei.
Se lasa la dospit dupa care aluatul se imparte in 4.
Se intinde cate o foaie in tava si se pun in ordine umpluturile:
- o foaie
- marmelada sau gem acrisor
- a doua foaie
- 250g nuca macinata amestecata cu 3 albusuri
- a treia foaie
- 500g rahat care se taie fasii
- ultima foaie se unge cu galbenusul ramas
Se pudreaza cu zahar si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se da la cuptor.
SUPER! POFTA MARE!
Reteta recomandata si gatita de mother2.
Sfaturi pentru o reteta si mai reusita
"Eu intotdeauna in orice 'dulce' - prajitura sau tort - pun un varf de cutit de sare, deoarece putina sare scoate mai in evidenta dulcele. Stiti voi povestea cu 'Sarea in bucate'." - mother2