Reteta simpla de turta dulce pe care o poti pregati impreuna cu copiii. Este ideala pentru sarbatori

| | Actualizat: 2024-12-07 09:10:00

Turta dulce este unul dintre deserturile care aduc spiritul sarbatorilor in casa. Cu aroma sa de scortisoara, ghimbir si alte condimente, prepararea ei este o activitate placuta pentru intreaga familie, mai ales cand ii implici si pe cei mici in procesul de gatire. Iata o reteta simpla si delicioasa de turta dulce, perfecta pentru a fi pregatita impreuna cu copiii!

Cum sa faci turta dulce acasa, pas cu pas

Ingrediente necesare:

  • 320 g faina
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g miere
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare
  • 2 linguri rase de condimente pentru turta dulce (scortisoara, cardamom, cuisoare, ghimbir pudra)
  • 1 plic de zahar vanilat

Cum se prepara aluatul pentru turta dulce

Asigura-te ca toate ingredientele sunt la indemana si cantaresti totul inainte de a incepe. Copiii pot ajuta la masurat si sortat ingredientele, ceea ce le va face placere.

Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Adauga praful de sare si condimentele pentru turta dulce. Aceste arome vor da desertului caracterul specific de sarbatoare.

Intr-un alt bol, combina untul moale cu mierea si zaharul vanilat. Cu ajutorul unei spatule sau al unui mixer, amesteca pana obtii o crema omogena. Apoi, incorporeaza oul, amestecand bine.

Adauga treptat amestecul de faina peste cel de unt si miere. Framanta aluatul pana cand devine neted si usor de modelat. Acest pas este unul distractiv pentru copii, care vor adora sa framante aluatul.

Pune aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la frigider pentru cel putin o ora. Daca timpul iti permite, ideal ar fi sa il lasi peste noapte. Acest pas ajuta aromele sa se imbine si face aluatul mai usor de modelat.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina. Grosimea recomandata este de aproximativ 0.5 cm. Foloseste forme speciale pentru a decupa figurine – stelute, braduti, inimioare – pe care copiii le pot alege si folosi.

Aseaza formele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 8-10 minute. Urmareste-le cu atentie, deoarece se coc rapid.

Dupa ce turta dulce s-a racit, copiii o pot decora cu glazura din zahar pudra amestecat cu putina apa sau albus de ou. Adauga bomboane colorate sau ornamente comestibile pentru un plus de magie.

Sursa: savoriurbane.com

Sursa foto: freepik 

Citeste si despre