Rulada de biscuiti este un desert perfect pentru sezonul de vara, intrucat nu necesita cuptor, ci preparare la rece. In plus, imbina intr-un mod savuros gustul ciocolatei cu aromele savuroase ale biscuitilor, vaniliei si esentei de rom!
Timp de preparare
30 min. + 2 ore (frigider)
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g biscuiti populari
100 g unt
50 g nuca de cocos
50 g migdale
100 g nuci
100 g zahar
3 linguri cacao
2 lingurite esenta de rom
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou
un varf de cutit de sare
Mod de preparare
Prepara mai intai siropul de zahar la bain-marie. Topeste untul si amestca-l cu zaharul, romul, sarea si oul, apoi lasa-l sa fiarba la bain-marie aproximativ 30 de minute, amestecand ocazional in oala.
Intre timp, marunteste biscuitii si zdrobeste nucile si migdalele. Amesteca-le cu nuca de cocos intr-un vas. Adauga pudra de cacao peste ingredientele uscate si toarna siropul racit in prealabil.
Amesteca bine totul pana cand ingredientele se leaga si pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Acopera rulada cu folie si bag-o la frigider 1-2 ore, pana cand se intareste.