Rulada de biscuiti

| | Actualizat: 2014-07-23 16:10:48

Rulada de biscuiti este un desert perfect pentru sezonul de vara, intrucat nu necesita cuptor, ci preparare la rece. In plus, imbina intr-un mod savuros gustul ciocolatei cu aromele savuroase ale biscuitilor, vaniliei si esentei de rom!

Timp de preparare

30 min. + 2 ore (frigider)

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g biscuiti populari

100 g unt

50 g nuca de cocos

50 g migdale

100 g nuci

100 g zahar

3 linguri cacao

2 lingurite esenta de rom

1 lingurita esenta de vanilie

1 ou

un varf de cutit de sare

Mod de preparare

 Prepara mai intai siropul de zahar la bain-marie. Topeste untul si amestca-l cu zaharul, romul, sarea si oul, apoi lasa-l sa fiarba la bain-marie aproximativ 30 de minute, amestecand ocazional in oala.

Intre timp, marunteste biscuitii si zdrobeste nucile si migdalele. Amesteca-le cu nuca de cocos intr-un vas. Adauga pudra de cacao peste ingredientele uscate si toarna siropul racit in prealabil.

Amesteca bine totul pana cand ingredientele se leaga si pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.

Acopera rulada cu folie si bag-o la frigider 1-2 ore, pana cand se intareste.

Citeste si despre