Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un desert delicios, care sa le incante papilele gustative, poti pregati niste rulouri savuroase cu branza de vaci.
Timp de preparare
80 min
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru aluat
250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina
Pentru umplutura
500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
1 esenta de rom
Mod de preparare
Mixeaza oul cu zaharul, sarea si cu zaharul vanilat. Adauga peste ele laptele, drojdia si jumatate din cantitatea de faina. Amesteca bine pana se omogenizeaza si adauga apoi si untul.
Framanta bine aluatul si lasa-l la dospit aproximativ o ora. Intre timp, prepara umplutura amestecand branza rasa cu frisca lichida, zaharul, ouale si putina esenta de rom. Dupa ce a crescut bine, intinde aluatul intr-un strat mai gros, pune in mijlocul lui umplutura de branza si ruleaza-l.
Taie-l apoi bucatele mai mici si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final, unge-le cu putin galbenus si lapte si baga-le la cuptor pentru 30 de minute.