Rulouri cu branza de vaci

| | Actualizat: 2013-05-08 17:42:57

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un desert delicios, care sa le incante papilele gustative, poti pregati niste rulouri savuroase cu branza de vaci.

Timp de preparare

80 min

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru aluat

250 ml lapte

1 ou

50 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 lingurita drojdie uscata

100 g unt

550 g faina

Pentru umplutura

500 g branza

200 ml frisca lichida

200 g zahar

2 oua

1 esenta de rom

Mod de preparare

Mixeaza oul cu zaharul, sarea si cu zaharul vanilat. Adauga peste ele laptele, drojdia si jumatate din cantitatea de faina. Amesteca bine pana se omogenizeaza si adauga apoi si untul.

Framanta bine aluatul si lasa-l la dospit aproximativ o ora. Intre timp, prepara umplutura amestecand branza rasa cu frisca lichida, zaharul, ouale si putina esenta de rom. Dupa ce a crescut bine, intinde aluatul intr-un strat mai gros, pune in mijlocul lui umplutura de branza si ruleaza-l.

Taie-l apoi bucatele mai mici si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final, unge-le cu putin galbenus si lapte si baga-le la cuptor pentru 30 de minute.

Citeste si despre