Savarinele sunt niste prajiturele foarte insiropate, care se servesc cu multa frisca. Acest desert este o creatie a gastronomiei franceze.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
1 ou
200 ml lapte
250 g faina
15 g drojdie
2 linguri de zahar
3 linguri ulei
Sirop
400 ml apa
250 g zahar
1 fiola esenta rom
Umplutura
500 g frisca
2 linguri zahar
3 linguri gem capsuni
Mod de preparare
Dizolva mai intai drojdia in putin lapte caldut, amesteca cu faina cernuta, zaharul, uleiul, oul intreg, putina sare si laptele ramas.
Amesteca toate ingredientele, pana va rezulta un aluat moale. Lasa totul la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Unge formele de savarina si pune compozitia in forma, pana se completeaza uniform.
Lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care coace savarinele la 160 grade timp de 20 minute.
Scoate savarinele din forma si lasa-le la racit dupa care taie un capacel mic.
Amesteca apa cu zaharul pe aragaz pana se topeste dupa care se pune esenta de rom si astfel vei obtine siropul. Insiropeaza foarte, foarte bine fiecare savarina.
Bate frisca bine dupa care pune zaharul. Umple savarinele cu frisca, pune capacelul taiat peste ele, apoi decoreaza cu gem.
Pastreaza savarinele la rece.