Scovergile sunt un fel de gogosi crocante. Acest desert este foarte popular in tara noastra, fiind apreciat de cei mici.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
150 g iaurt
3 oua
2 linguri ulei
150 g zahar tos
1 praf de sare
1 esenta de rom
coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
500 g faina
Suplimentar
gem, branza dulce sau smantana simpla sau indulcita
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si faina si lasa aluatul 20 minute sa se odihnesca la rece.
Intinde aluatul sub forma de foaie groasa de 1 cm.
Scovergile se modeleaza, de obicei, ca niste mini-lipiute. Pune scovergile la prajit in ulei incins.
Scoate scovergile pe servetele, ca sa absoarba surplusul de ulei si pudreaza-le cu zahar, cat sunt calde inca.
Serveste scovergile cu gem, cu branza dulce sau sarata, cu smantana simpla sau indulcita.
Tipul bucatariei
Romaneasca