Spuma de mere este un desert de vara, aromat cu scortisoara si foarte simplu de pregatit. Se serveste, de regula, rece.
Foto: cravingsgoneclean.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 mere mari
2 albusuri ou
6 linguri zahar
1 lingurita zeama lamaie
1 praf de scortisoara
Mod de preparare
Spala bine merele, in apa rece, apoi pune-le la copt, fara a le decoji, in cuptorul preincalzit. Daca vrei sa grabesti procesul de coacere, poti inveli merele in folie de aluminiu.
Dupa ce s-au copt bine, curata merele de coaja, taie-le pe jumatate si scoate-le cascuta cu samburi. Paseaza pulpa de mar copt, pana obtii un piure.
Bate albusurile spuma cu zaharul si adauga si zeama de lamaie. Adauga piureul de mere si amesteca usor. Pune desertul in forme sau cescute de cafea si presara deasupra praf de scortisoara.
Tipul bucatariei
Internationala