Timp de preparare
120 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 pachet foi placinta
6 mere
100 g biscuiti populari (sau pesmet)
zahar, dupa gust
150 g nuca
75 g unt
stafide
scortisoasa
Pentru sos
200 ml lapte
200 g frisca lichida
esenta vanilie
2 galbenusuri
40 g zahar
1 plic zahar vanilat
Foto: ifood.tv
Mod de preparare
Adauga intr-o tigaie aflata pe foc 3/4 din unt, pesmetul (biscuiti pisatii) si 50 g zahar. Lasa-le sa se rumeneasca, amestecand continuu.
Pune stafidele sa stea cateva minute in esenta de vanilie.
Intre timp, curata si razuieste merele. Pune-le intr-un bol si adauga peste ele nuca macinata, stafidele, scortisoara si zahar, dupa gust.
Ia o foaie de placinta, unge-o cu putin unt si presara putin pesmet pe deasupra. Adauga o parte din compozitia cu mere si apoi ruleaz-o.
Fa asa cu fiecare foaie de placinta, pana cand se termina compozitia.
Rulourile de strudel se ung cu unt inainte de a se baga in cuptorul incins timp de 20-30 de minute.
Pentru sos, fierbe laptele cu frisca. Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga laptele si frisca peste galbenusuri si pune esenta de vanilie, apoi da-l la fiert la bain-marie pana se ingroasa.