Sufleul de ciocolata este un desert destul de complicat si pretentios, o provocare pentru multe gospodine! Nu te da batuta inainte de a incerca! Iata o reteta simpla!
Foto: acefitness.org
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
greu
Ingrediente
100 g ciocolata neagra, rasa
100 g unt nesarat
200 ml lapte
4 oua
50 g cacao
2 linguri de cacao
100 g zahar
2 liguri de pesmet
zahar pudra
sare
Ai nevoie de forme speciale pentru sufleu, din ceramica, termorezistente.
Mod de preparare
Pune untul intr-o oala, la topit. Adauga apoi faina, amestecata in prealabil cu un praf de sare.
Toarna treptat laptele si amesteca rapid, pana cand fierbe, apoi adauga zaharul.
Ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
Intre timp, separa galbenusurile de albusuri si bate-le bine. Incorporeaza usor galbenusurile in compozitia racita, apoi pune ciocolata rasa si albusurile spuma.
Unge formele de sufleu cu unt si tapeteaza-le cu pesmet. Adauga compozitia si baga formele in cuptorul preincins. Se tin la foc potrivit, aproape 20 de minute.
Dupa ce sunt gata, scoate-le si pudreaza-le cu zahar.
Sufleul se serveste imediat, deoarece dupa aproximativ 7-8 minute, incepe sa se lase.
Valori nutritrionale per forma
Calorii: 415
Tipul bucatariei
frantuzeasca