Tarta cu branza ricotta si smochine este un desert savuros si satios, pe care copilul tau il va indragi de la prima degustare. Este o sursa minunata de calciu furnizat de lactate, dar si de fibre si vitamine din smochine.
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
redusa
Ingrediente
200 g biscuiti simpli, maruntiti bine
6 linguri zahar
100 g unt
500 g urda (ricotta)
80 ml lapte
2 oua
4 linguri faina
1 plic zahar vanilat
3 smochine taiate felii subtiri
2 linguri miere
Mod de preparare
Amesteca biscuitii macinati cu 3 linguri de zahar si untul topit, pana obtii o compozitie pe care sa o intinzi pe fundul unei tavi de tarta (unsa in prealabil cu putin ulei). Amesteca urda cu celelalte 3 linguri de zahar si laptele, adauga ouale si freaca bine crema.
Incorporeaza apoi faina cu o spatula si transfera crema peste blatul de biscuiti. Coace tarta la foc potrivit, pana de vine aurie (aproximativ 30 de minute).
Lasa preparatul la racit un sfert de ora, apoi decoreaza-l cu feliile de smochine si mierea.
Foto: houseandhome.com