Tarta cu prune reprezinta unul dintre deserturile de toamna, aromate si foarte simplu de preparat.
Foto: marielhemingway.com
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Aluat
250 g faina
150 g unt moale
100 g zahar
1 varf de cutit sare
Umplutura
800 g prune
3 linguri gris
3 linguri zahar
40 g unt
Mod de preparare
Framanta un aluat din toate aceste ingrediente, apoi tine-l circa 30 de minute la rece. Intinde aluatul pe planseta infainata, dandu-i forma unui cerc cu diametrul de 30 cm.
Unge o forma de tarta cu unt, imbrac-o cu aluat, iar peste aluat presara grisul.
Spala prunele, taie-le in doua, scoate samburii, iar jumatatile de pruna le tai din nou in doua, pe lung. Aseaza feliile de pruna vertical pe aluat, iar peste ele presara zahar si bucatele de unt.
Tarta se coace aproximativ 40 de minute, in cuptorul incins la 200 grade.
Tipul bucatariei
Internationala