Tarta cu struguri este un desert de sezon, foarte gustos si apreciat de intreaga familie.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
1/2 kg struguri
6 oua
400 g zahar
350 g faina
14 linguri de apa rece
1 esenta de rom
2 plicuri de zahar vanilat
1 lingurita de amoniac
zahar pudra vanilat (optional)
Mod de preparare
Se bat bine galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga treptat 7 linguri cu apa rece, zaharul vanilat, esenta de rom si faina.
Separat, intr-un alt vas, se bat spuma albusurile cu amoniacul si cu restul de zahar si apa. Se amesteca bine cele doua compozitii si se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se aseaza boabele de struguri peste aluat si se coace tarta la foc potrivit timp de 40 de minute. Se face proba scobitorii pentru a verifica daca prajitura este coapta.
Trucuri
Poti pudra zahar vanilat pe deasupra prajiturii.