Tarta cu lamaie este un desert racoros, ideal pentru zilele de vara.
Foto: foodbuzz.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Blat
2 galbenusuri
1/2 pachet de unt
100 g zahar
1 praf de sare
250 g faina alba
Pentru crema
2 oua
4 galbenusuri
200 ml smantana de frisca
200 g zahar pudra
2 lamai (zeama)
Mod de preparare
Mixeaza untul cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga praful de sare, galbenusurile si incorporeaza faina.
Pune aluatul la frigider, circa 30 de minute.
Scoate aluatul de la rece si intinde-l in foaie subtire, pastrand o forma rotunda. Aseaza aluatul intr-o forma rotunda de tarta si da-l la copt, la 180 de grade, circa 15 minute.
Intre timp, pregateste crema de lamaie. Pune cele 4 oua si galbenusurile intr-un bol, amesteca-le cu zaharul pudra, smantana de frisca si zeama de lamaie.
Dupa ce aluatul de tarta s-a copt adauga crema de lamaie. Pune tarta la copt, circa 40 de minute, la o temperatura de 140 de grade.
Foto: googleusercontent.com
Lasa tarta la racit, apoi serveste-o pudrata cu zahar.
Trucuri
Pentru ca aluatul sa nu se umfle la copt in prima faza de coacere, pune peste el hartie de copt si boabe de fasole, ca sa mentina greutatea.
Tipul bucatariei
Internationala