Tarta frantuzeasca de mere

| | Actualizat: 2012-07-05 13:13:59

Tartele sunt delicioase si pot fi pregatite cu tot felul de umpluturi, iata reteta de tarta cu mere.

Foto: foodrepublik.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Aluat

250 g faina

125 g unt

1 lingura zahar

1 galbenus

Umplutura

1 kg mere

100 g gem de caise

Mod de preparare

Pregateste mai intai aluatul de tarta, amestecand toate ingredientele pana la omogenizare, apoi da-l la rece, minim o ora.

Intinde o foaie rotunda, apoi aseaz-o pe o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Inteapa aluatul cu furculita, in mai multe locuri. Unge acest aluat cu gem de caise.

Curata merele, taie-le felii subtiri si aseaza-le deasupra aluatului, in forma de tigle de acoperis.

Pune tarta la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute, la o temperatura de 180 de grade.

Trucuri

Poti presara fulgi de migdale printre feliile de mar, pentru a obtine o tarta usor crocanta.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre