Tarta rapida cu banane este o gustare dulce, pe care o poti realiza oricand ai pofta de un desert usor si delicios!
Foto: crustabakes.wordpress.com
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Numar portii
8
Ingrediente
Pentru aluat
300 g faina
200 g unt/margarina
100 g zahar
3 oua
putina sare
Pentru umplutura
3-4 banane
sucul de la o lamaie
2-3 linguri de gem de caise
Mod de preparare
Amesteca, intr-un bol, faina cu putina sare, adauga zaharul, untul/margarina si abia apoi, galbenusurile. Nu se folosesc decat galbenusurile de la oua.
Framanta un pic aluatul si apoi lasa-l la frigider o ora. Dupa ce l-ai scos, intinde-l un pic si modeleaza-l in forma de tarta. Baga-l la cuptor sa se coaca.
Dupa ce ai scos aluatul, incepe sa prepari tarta asezand frumos bananele taiate felii in interior. Pune peste banane sucul de lamaie, pentru a nu oxida, si apoi toarna si gemul, incalzit usor in prealabil.
Se serveste rece, cu frisca sau inghetata pe deasupra.