Tort cu crema de iaurt si nes

| | Actualizat: 2015-07-20 11:34:58

O portie de tort cu crema de iaurt si nes ar putea convinge pana si pe cel mai nazdravan prichindel sa fie cuminte, pentru a primi inca o felie din acest desert decadent.

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Dificultate

medie

Ingrediente

4 linguri faina alba

4 linguri zahar

4 oua

2 linguri cacao pudra

2 linguri ulei vegetal

500 ml iaurt degresat

500 ml frisca lichida

200 g zahar tos

3 plicuri de gelatina

1 lingura de cafea solubila (nes)

Mod de preparare

Bate albusurile spuma cu telul pana se intaresc foarte bine, adauga zaharul si mixeaza la viteza medie, pana obtii o compozitie lucioasa. Amesteca galbenusurile cu ulei, pana prind textura de maioneza, apoi toarna-le peste albusuri si adauga faina si pudra de cacao.

Incorporeaza ingredientele uscate cu o spatula, freaca bine aluatul si apoi transfera-l intr-o tava de copt si coace-l pana se rumeneste bine. Pentru crema, bate frisca lichida si adauga zaharul tos si cafeaua solubila.

Prepara gelatina conform indicatiilor de pe pachet si amestec-o bine cu iaurtul. Toarna aceasta compozitie peste crema cu frisca si amesteca bine. Pune blatul pe un platou si toarna deasupra crema, uniformizand-o cu un cutit lat. Orneaza tortul cu boabe de cafea intregi si tine-l la rece 3 ore inainte de servire.

Citeste si despre