Tortul din gris este un desert gustos, usor de preparat si ideal pentru intreaga familie. Ii poti surprinde atat pe cei mici, cat si pe invitatii tai cu un desert savuros.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
Medie
Ingrediente
o ceasca de gris
o ceasca de lapte
o ceasca de zahar
150 g nuca macinata
un praf de copt
o lingura cacao
esenta de rom
100 g zahar
1/4 l frisca
Mod de preparare
Amesteca grisul cu laptele si zaharul seara si lasa-le asa pana doua zi.
Dimineata, pune o lingura de cacao, nuca macinata, praful de copt si toarna intr-o tava de tort sau cratita si bag-o la la cuptor.
Dupa aceea, amesteca 150 de grame apa, 100 de grame de zahar si esenta de rom pentru a obtine siropul cu care trebuie sa stropesti aluatul dupa ce s-a racit.
Il poti servi ornat cu frisca sau zahar pudra.
Sursa foto: www.petitchef.ro