Specifici bucatariei italiene, biscuitii tozzetti se pregatesc, de regula, in preajma sarbatorilor de iarna.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g faina
225 g zahar
200 g alune de padure
2 linguri ulei
1 lingurita amoniac
1 lingura lapte caldut
3 oua
coaja rasa portocala
zahar vanilat
Mod de preparare
Pune mai intai alunele la copt, circa 5 minute, la 160 de grade. Scoate-le din tava si lasa-le la racit.
Pregateste aluatul. Mixeaza ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa, adauga zaharul vanilat si coaja de portocala, apoi pune si amoniacul stins in lapte caldut. Toarna uleiul, in fir subtire.
Adauga faina cernuta si alunele intregi. Rastoarna aluatul pe un plan bine infainat, apoi da-i forma unui rulou.
Pune prajitura la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute. Dupa ce prinde o culoare aurie, scoate ruloul si lasa-l la racit, apoi taie-l felii de 1 cm, pe diagonala de 45 de grade.
Aseaza tozzetti din nou pe tava si da-i la copt, circa 10 minute, ca sa se usuce bine.
Tipul bucatariei
Italiana