5 retete de fursecuri de Craciun fara zahar: Gustari ideale pentru copii

| | Actualizat: 2024-11-17 09:00:00

Craciunul este perioada perfecta pentru a te bucura de dulciuri, insa pentru parintii care isi doresc optiuni mai sanatoase pentru cei mici, exista solutii delicioase. Fursecurile de Craciun fara zahar sunt ideale pentru a satisface pofta de dulce a copiilor, fara a face compromisuri asupra sanatatii. Iata 5 retete simple, savuroase si sanatoase care vor aduce bucurie pe masa de sarbatori.

1. Fursecuri cu banane si fulgi de ovaz

Ingrediente:

2 banane bine coapte

150 g fulgi de ovaz

1 lingurita scortisoara

50 g stafide sau merisoare uscate (optional)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Zdrobeste bananele cu o furculita pana devin un piure.

Adauga fulgii de ovaz, scortisoara si stafidele, amestecand pana la omogenizare.

Formeaza bilute din compozitie si aplatizeaza-le usor pentru a crea forma fursecurilor.

Coace-le timp de 15-20 de minute, pana devin aurii pe margini.

2. Fursecuri cu unt de arahide si faina de migdale

Ingrediente:

150 g faina de migdale

3 linguri unt de arahide natural

1 ou

1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Amesteca toate ingredientele intr-un bol pana obtii un aluat omogen.

Formeaza bilute mici si aplatizeaza-le cu o furculita pentru a obtine un model decorativ.

Coace fursecurile timp de 10-12 minute si lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le servi.

3. Fursecuri cu mere si scortisoara

Ingrediente:

200 g faina integrala

100 g piure de mere fara zahar

1 lingurita scortisoara

50 ml lapte vegetal (migdale, ovaz sau cocos)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intr-un bol, amesteca faina cu scortisoara.

Adauga piureul de mere si laptele vegetal, amestecand pana se formeaza un aluat moale.

Intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si decupeaza forme de Craciun.

Coace fursecurile timp de 15 minute.

4. Fursecuri cu nuca de cocos si curmale

Ingrediente:

150 g fulgi de cocos

100 g curmale (hidratate si mixate)

1 lingurita esenta de vanilie

2 linguri apa sau lapte vegetal

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170°C.

Amesteca fulgii de cocos cu pasta de curmale si esenta de vanilie.

Adauga treptat apa sau laptele vegetal pana se formeaza un aluat lipicios.

Modeleaza fursecuri mici si coace-le timp de 10-12 minute, pana devin usor aurii.

5. Fursecuri cu faina de ovaz si cacao

Ingrediente:

150 g faina de ovaz

2 linguri pudra de cacao

50 g unt topit sau ulei de cocos

2 linguri sirop de curmale (optional, pentru un plus de dulce)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Amesteca faina de ovaz cu cacao si untul topit.

Daca preferi fursecuri mai dulci, adauga siropul de curmale.

Formeaza bilute si aplatizeaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt.

Coace fursecurile timp de 10-15 minute.

Sfaturi pentru fursecuri sanatoase si delicioase

Alege ingrediente naturale: Fructele uscate, faina integrala sau untul de arahide natural sunt excelente pentru a inlocui ingredientele procesate.

Adapteaza retetele: Poti adauga nuci, seminte sau fructe deshidratate pentru un plus de textura si savoare.

Implica-i pe cei mici: Transforma prepararea fursecurilor intr-o activitate de familie. Copiii vor adora sa decupeze forme sau sa decoreze fursecurile.

Sursa foto: freepik

Citeste si despre