Braduti de Craciun

| | Actualizat: 2012-01-25 16:23:37

Ingrediente

250 g unt

250 g faina

1/2 pahar de nuci macinate

200 g zahar

1 ou

2 lingurite esenta vanilie

1 varf de cutit sare

75 g ciocolata cu lapte

75 g smantana de frisca

Forme stea de 4 marimi, zahar pudra, stelute, bilute argintii, bomboane gumate etc – pentru decor.

 

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, cu mixerul. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 60 de minute.

2. Se incalzeste cuptorul la 325°F. Se intinde foaia de 3-4 mm grosime si se taie stelute, din cele 4 marimi. Se coc la cuptor 10-15 minute.

3. Se incalzeste smantana de frisca, se pune ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca la foc mic pana se topeste. Se lasa sa se raceasca, si cand s-a intarit se bate cu telul sau cu mixerul pana se deschide la culoare si se mai intareste.

4. Se lipesc fursecurile cu crema, cate doua din fiecare marime, exceptie cea mai mica marime, din care veti folosi doar o steluta. Se cerne zahar pudra si se decoreaza dupa preferinta.

POFTA BUNA!!!

 

Reteta recomandata si gatita de getutica.

Citeste si despre