Carnati de casa

| | Actualizat: 2012-08-28 15:53:44

Carnatii de casa fac parte din produsele traditionale romanesti. Exista numeroase retete, in functie de zona, dar si de preferintele fiecaruia.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3 kg carne tocata de porc

10 catei usturoi

100 g sare grunjoasa

40 g boia

sare

piper

sare de lamaie

bicarbonat de sodiu

intestine de porc

Mod de preparare

Curata bine intestinele de porc. Poti folosi si putin otet pentru a le curata mai bine si pentru a elimina mirosurile neplacute. Pune apoi intestinele intr-un vas cu apa, sare de lamaie, bicarbonat si otet. Lasa asa o ora.

Piseaza usturoiul si apoi amesteca cu carnea tocata de porc. Ai grija ca in compozitia de carne sa fie si o parte grasime. Adauga sare si piper. Amesteca bine dupa care lasa carnea sa se odihneasca cateva minute.

Adauga apoi boiaua si alte condimente daca folosesti. Cu ajutorul unei masini speciale, umple intestinele cu amestecul de carne si condimente.

Citeste si despre