Cozonac cu fructe uscate

| | Actualizat: 2012-06-29 12:47:00

Prajitura traditionala a romanilor, cozonacul nu are nevoie de prea multe prezentari, dar de data aceasta il combinam cu fructe uscate. Iata ce iese!

Foto: recipe.com

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1,5 kg faina

1 l lapte

300 g fructe uscate (stafide, merisoare, prune uscate etc)

500 g zahar

250 ml ulei

50 g unt

1 lamaie

un cub drojdie

3 oua

sare

2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Incalzeste untul cu laptele, amesteca drojdia cu putin lapte cald si apoi toarna peste faina si laptele cu unt. Framanta incorporand uleiul, zaharul, coaja de lamaie, 3 oua, putina sare.

Lasa aluatul la dospit, in loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce a crescut (cam 30 min.) intinde foaia si presara deasupra fructe uscate, taiate bucatale mici.

Ruleaza cozonacul, pune-l in tava si lasa-l cam 20 minute sa creasca. Unge-l apoi cu galbenus si da-l la copt, la foc potrivit, cam 40 minute.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre