Cine poate refuza o felie de cozonac aromat cu umplutura de vanilie?
Foto: retete-on-line.ro
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
1,5 kg faina
1 l lapte
500 g zahar
250 ml ulei
50 g unt
1 lamaie
un cub drojdie
3 oua
sare
Crema
4 albusuri
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 esenta vanilie
Finisare
1 ou
1 lingura lapte
mac, nuca de cocos sau susan etc
Mod de preparare
Incalzeste untul cu laptele. Amesteca drojdia cu putin lapte cald si apoi toarna peste faina si laptele cu unt. Framanta incorporand uleiul, zaharul, coaja de lamaie, 3 oua, putina sare.
Lasa aluatul la dospit in loc caldut acoperit cu un prosop, iar, intre timp, pregateste crema. Mixeaza cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar, cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, pentru aproximativ 15 minute, pana cand compozitia devine o spuma cremoasa.
Peste aluat se aseaza umplutura, se ruleaza, se aseaza in tavi si se baga la cuptor, la foc mic spre mediu timp de aproximativ 40 de minute, nu inainte insa de a unge cozonacii cu un ou batut si de a-i presara cu mac sau nuca de cocos.
Tipul bucatariei
Romaneasca