Cozonac cu vanilie

| | Actualizat: 2012-07-26 17:43:43

Cine poate refuza o felie de cozonac aromat cu umplutura de vanilie?

Foto: retete-on-line.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

1,5 kg faina

1 l lapte

500 g zahar

250 ml ulei

50 g unt

1 lamaie

un cub drojdie

3 oua

sare

Crema

4 albusuri

4 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

1 esenta vanilie

Finisare

1 ou

1 lingura lapte

mac, nuca de cocos sau susan etc

Mod de preparare

Incalzeste untul cu laptele. Amesteca drojdia cu putin lapte cald si apoi toarna peste faina si laptele cu unt. Framanta incorporand uleiul, zaharul, coaja de lamaie, 3 oua, putina sare.

Lasa aluatul la dospit in loc caldut acoperit cu un prosop, iar, intre timp, pregateste crema. Mixeaza cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar, cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, pentru aproximativ 15 minute, pana cand compozitia devine o spuma cremoasa.

Peste aluat se aseaza umplutura, se ruleaza, se aseaza in tavi si se baga la cuptor, la foc mic spre mediu timp de aproximativ 40 de minute, nu inainte insa de a unge cozonacii cu un ou batut si de a-i presara cu mac sau nuca de cocos.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre