Cozonac neframantat

| | Actualizat: 2012-07-11 17:34:38

Daca nu ai incercat sa prepari cozonaci pana acum, iti poti invinge temerile urmand reteta noastra de cozonac neframantat.

Foto: iuli.eu

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

6 oua

800 g zahar

250 ml ulei

1 pachet margarina

2 cubulete drojdie proaspata

2 kg faina + 200 g

1 litru lapte

400 g rahat

Mod de preparare

Amesteca laptele caldut cu zaharul, 4 oua, 2 galbenusuri, un praf de sare, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte. Lasa aceasta compozitie la loc caldut, circa 6 ore (preferabil, de seara pana dimineata).

Adauga faina cernuta, margarina topita si racita si amesteca pana obtii un aluat omogen. Daca acest aluat are consistenta prea moale, adauga inca 200 de grame de faina. Lasa in continuare la crescut, iar cand compozitia si-a dublat volumul intinde doua foi cozonaci pe un blat infainat.

Umple cozonacii cu rahat taiat bucatele, aseaza-i in tava si unge-i cu albusurile ramase.

Optional, poti presara deasupra mac, seminte de susan sau zahar.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre