Cozonac Rosenkrantz

| | Actualizat: 2014-11-13 16:11:09

Rosenkrantz este un cozonac nemtesc delicios, cu preparare rapida, ce poate substitui reteta traditional romaneasca in meniul tau de sarbatori.

Timp de preparare

  2 ore

Dificultate

  medie

Ingrediente

800 g faina

4 oua

220 ml lapte

50 g drojdie

6 linguri zahar

200 g unt amestecat cu 10 linguri de zahar

20 linguri de zahar (pt caramel)

2 pliculete zahar vanilat

1 lingurita coaja de lamaie

1 lingurita coaja de portocale

1 varf cutit sare

1/2 fiola de esenta rom

nuca macinata

Mod de preparare

Pune zaharul pentru caramel la topit. Cand s-a caramelizat, tapeteaza cu el fundul si marginile unei tavi inalte. Lasa-l sa se intareasca. Separat, amesteca faina, ouale, sarea si aromele intr-un bol. Dizolva drojdia intr-un bol mic, cu putin lapte caldut. Adauga 3 linguri de zahar, amesteca-le bine cu laptele cu drojdie si toarna totul peste faina cu oua.

Framanta aluatul format timp de 20 de minute, apoi intinde-l pe masa de lucru, sub forma unei foi. Unge-l cu untul frecat cu zahar si presara nuca din belsug pe toata suprafata. Preseaza usor nuca, astfel incat sa se lipeasca de aluat, apoi ruleaza foaia, pana obtii o rulada.

Tai-o in 7-10 bucati, pune-le in tava tapetata deja cu caramel si lasa-le la crescut o ora. Coace rulourile 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Citeste si despre