3 deserturi de Paste pentru copii

| | Actualizat: 2018-04-06 00:00:00

Cu ocazia sarbatorilor pascale intreaga familie se aduna in jurul mesei imbelsugate, iar regulile pe care le impui in restul timpului copiilor tai atunci cand vine vorba de dulciuri, devin spre deliciul celor mici, mai flexibile… oua de ciocolata, fursecuri, bunatati dulci facute in casa.

Prajituri de Pasti pentru copii

Frumos decorate si extreme de gustoase, iata 3 propuneri pentru desertul de Pasti, care il vor incanta cu siguranta pe iepurasul tau!

Tableta de ciocolata cu zmeura

Ingrediente:

 

  • 3 tablete de ciocolata cu lapte;
  • 2 pungute de mini oua de ciocolata;
  • 1 lingurita de zmeura congelata, tocata.

 

Mod de preparare:

 

  • Imbraca o tava cu hartie de copt si pune-o deoparte;
  • Topeste tabletele de ciocoata cu lapte si toarna in tava;
  • Pune mini ouale de ciocolata intr-o punga alimentara si zdrobeste-le cu un sucitor, dupa care presara-le peste ciocolata turnata in tava;
  • Adauga deasupra zmeura tocata si da tava la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care taie cubulete si serveste.

 

Cuib de ciocolata

Ingrediente:

 

  • 150 de grame de unt nesarat;
  • 50 de grame de miere sau sirop de zahar;
  • 1 lingurita de extract de vanilie;
  • 400 de grame ciocolata amaruie, tocata;
  • 120 de grame de ciocolata cu lapte;
  • 150 de grame de covrigei zdrobiti;
  • 100 de grame de cereale de grau, zdrobite;
  • 100 de grame de stafide invelite in ciocolata;
  • 100 de grame de alune sarate;
  • Oua de ciocolata.

 

Mod de preparare:

 

  • Incalzeste untul si mierea intr-o craticioara;
  • Adauga ciocolata si extractul de vanilie si amesteca in continuu;
  • Inlatura de pe foc si adauga covrigeii, stafidele, alunele si cerealele;
  • Toarna acest amestec intr-o tava rotunda si fa o gaura in mijloc pentru a-i da forma de cuib;
  • Lasa la rece o ora sau pana cand se intareste;
  • Scoate cuibul din tava si pune oua de ciocolata in el.

 

Mini cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:

 

  • 14 biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti;
  • 100 de grame de unt topit;
  • 500 de grame de branza ricotta;
  • 3 oua, batute;
  • 1 lingurita de extras de vanilie;
  • 200 de grame de ciocolata amaruie, tocata;
  • 125 de grame de zahar pudra;

 

Mod de preparare:

 

  • Trece biscuitii digestivi printr-un robot de bucatarie pentru a ii zdrobi foarte marunt;
  • Intr-un castron amesteca untul topit cu biscuitii digestivi;
  • Pune amestecul de biscuit in forme de briose imbracate in hartie de copt si preseaza-l pentru a obtine o baza tare;
  • Intr-un vas de mixer amesteca branza ricotta cu zaharul pudra, ouale, extractul de vanilie si ciocolata topita si mixeaza-le;
  • Pune cu lingura deasupra bazei de biscuiti compozitia cu branza si lasa la cuptor pentru 30 de minute;
  • Lasa prajitura sa se raceasca complet si serveste-o.

 

Promisiunea unui desert distractiv de preparat si delicios de mancat impreuna cu prietenii lui, il va entuziasma pe cel mic si implicandu-l in pregatire, nu numai ca ii va stimula creativitatea dar ii va oferi amintiri care sa dureze.

Sursa: momjunction.com

Citeste si despre