Drobul de miel este un preparat traditional pentru masa de Paste. Iata o reteta simpla si accesibila, cu care iti vei rasfata, garantat, familia!
Timp de preparare: 120 min.
Ingrediente
- maruntaie de la miel (inima, rinichi, plaman, ficat);
- 5 oua;
- 5 oua fierte;
- 3 legaturi de ceapa verde;
- 2 linguri de ulei;
- 1 legatura de marar;
- 1 legatura de patrunjel;
- 2 felii de paine uscata, inmuiate in lapte;
- 2 linguri pesmet;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Pune maruntaiele la fiert intr-o oala. Dupa ce s-au fiert, toaca-le foarte marunt si pune-le intr-un bol. Adauga ouale crude si amesteca bine compozitia.
Toaca fin ceapa verde, mararul si patrunjelul si adauga-le peste maruntaie.
Condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa gust si amesteca.
Adauga si cele 2 linguri de pesmet si painea inmuiata in lapte, fara a le stoarce in prealabil. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Ia o tava de cozonac, unge-o cu ulei si tapeteaz-o cu pesmet.
Adauga umplutura in tava si introdu ouale fierte curatate din loc in loc, in interiorul compozitiei.
Presara si deasupra putin pesmet.
Baga tava la cuptor timp de 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Trucuri
Umplutura de la drob se mai baga si in prapura de la miel, pentru un gust autentic.