O reteta de pasca pe care utilizatoarea noastra cristina.sofia o stie de la bunica ei.
Foto: retete.acasa.ro
Ingrediente
Pentru aluat
3 oua
o cana de lapte
500 g faina
un pliculet de drojdie uscata
100 ml ulei
arome (rom, coaja de lamaie)
100 g zahar
Pentru umplutura
750 g brinza de vaci sarata
100 g unt
200 ml smantana
50 g gris
50 g faina
200 g zahar
5 oua
100 g stafide
30 ml de rom
coaja rasa de portocala sau lamaie
Mod de preparare
Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o "cununa" din suvite de aluat impletit.
Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.
In spatiul din mijloc se pune umplutura.
Se freaca branza intr-un castron pana ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cand compozitia s-a intarit se pune peste branza, amestecand usor cu telul sau prin rasturnare.
Aluatul se preseaza cu mana lateral, inalt pe marginile tavii, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza.
Se aseaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!
Pofta buna!
Reteta recomandata si gatita de cristina.sofia