Copiii iubesc dulciurile, in special ciocolata, iar aceasta reteta de pasca cu ciocolata imbina traditia cu modernitatea. Poti adapta acest preparat pentru masa de Paste, astfel incat sa le faci o surpriza celor mici.
Reteta simpla de pasca cu ciocolata
Pasca este nelipsita de pe masa de Paste la romani. Reteta traditionala este cu un blat subtire facut din aluat de cozonac si umplutura cu multa crema de branza si stafide. In ultimii ani au aparut insa tot felul de retete adaptate la diferite gusturi, iar pasca cu ciocolata este una pe care trebuie neaparat sa o incerci, mai ales daca ai copii. In plus, o poti prepara impreuna cu ei, fiind o reteta usoara.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 100 g zahar
- 450 g crema de branza
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
- 200 g ciocolata menaj
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingura cacao
- 1 lingura amidon
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, astfel incat sa puteti lucra usor cu ciocolata topita, fara sa se intareasca la loc. Intr-un bol incapator, se adauga crema de branza, zaharul si vanilia si se amesteca cu un tel. Se incorporeaza pe rand cele trei oua si se lasa deoparte.
Intr-un vas pe foc, se incalzeste frisca licihida pana la punctul de fierbere, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucati si se opreste focul. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata, se lasa cateva minute la racit, dupa care se incorporeaza peste amestecul de crema de branza, zahar si oua.
Se cern amidonul si cacaoa peste amestecul din bol si se adauga si un praf de sare. Se amesteca bine totul, dupa care se trece prin sita, pentru a face amestecul cat mai fin. Se pune intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
Pasca cu ciocolata se coace la 220 de grade, timp de 30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins cand se pune pasca. Cand se scoate din cuptor, mijlocul trebuie sa fie inca moale, insa acesta se va intari pe masura ce se raceste, ramanand cremoasa la interior. Se lasa la frigider peste noapte, dupa care poate fi savurata.
FOTO: Freepik