Ciorba de cartofi, de post este un preparat potrivit pentru orice sezon, cu atat mai mult in sezonul cald, cand organismul are nevoie de lichide sanatoase si multe vitamine. Aportul caloric redus este un motiv in plus de a introduce acest fel culinar in meniul familiei tale.
Foto: wikimedia.org
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
Usor
Ingrediente
- 500 g cartofi
- 1 morcov mare
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras mare
- 1 radacina de patrunjel
- 100 ml ulei
- 1 lingura vegeta
- 450 ml bors
- 150 ml suc de rosii
- leustean si patrunjel
Mod de preparare
In timp ce pui aproximativ 4 litri de apa la fiert, curata si spala bine legumele (morcovul, ceapa, radacina de patrunjel si ardeiul), apoi taie-le in cubulete mici si adauga-le in apa dupa ce incepe sa clocoteasca.
Curata si taie cartofii, pe care ii vei pune in oala dupa ce legumele deja puse au fiert pe jumatate.
Adauga vegeta si sucul de rosii, apoi borsul pe care l-ai incalzit putin inainte (pentru a nu face spuma). Mai lasa totul la fiert cateva minute, urmand ca dupa ce stingi focul sa pui si verdeata tocata fin si uleiul.
Mod de servire
Ciorba de cartofi de post se serveste fierbinte, cu ardei iute (ciusca) si paine proaspata, dupa preferinte.
Valori nutritionale pentru 100 g
- Calorii: 44 kcal
- Carbohidrati: 5,5 g
- Grasimi: 2,2 g
- Proteine: 0,8 g