Ciorba de fasole poate fi o delicatesa in post, chiar daca lipseste afumatura din ea! Alaturi de o bucata de ceapa si o felie de paine calda, facuta pe vatra sau in casa, ciorbita de fasole boabe se dovedeste a fi un adevarat ospat!
Foto: reteteculinare.ro
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
400 g fasole boabe
2 morcovi medii
3-4 cepe
1 ardei gras ros
1/2 telina medie
1 pastarnac
1-2 lingurite boia dulce
3-4 linguri de ulei
un varf de cutit de cimbru
o legatura patrunjel verde
sare
Mod de preparare
Alege cu atentie fasolea, spal-o bine si pune-o la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa. Schimba apa in care fierbe fasolea cam de 2-3 ori.
Separat, toaca marunt ceapa, ardeiul gras si rade morcovii. Pune uleiul la incins si caleste aceste legume pana cand ceapa se inmoaie putin, iar amestecul se coloreaza in portocaliu.
Dupa ce ai schimbat apa a treia oara si fasolea este pe jumatate fiarta, adauga pastarnacul si telina taiate cubulete mici cand apa incepe sa clocoteasca, iar apoi lasa sa fiarba cam 5-10 minute.
Dupa aceea, pune amestecul din ceapa si morcov peste ele, dar si sarea, boiaua si cimbrul, si lasa sa mai fiarba putin.
Cand au fiert legumele, se trage oala de pe foc si se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
Tipul bucatariei
romaneasca