Ciorba de legume, de post

| | Actualizat: 2012-03-20 16:29:38

Ciorbita de legume este nu numai o alegere ideala in perioada postului, ci si o sursa substantiala de energie si vitamine, care iti ofera puterea necesara pentru a face fata zilelor aglomerate!

Foto: notderbypie.com

Timp de preparare

90 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

2 l apa

2 morcovi medii

1 bucata mica de telina

2 cepe mici

2-3 cartofi

1 ardei gras mediu

1 dovlecel

1 pastarnac

100 g fasole verde

1 conserva de rosii in bulion

bors (dupa gust)

1 legatura leustean sau patrunjel (dupa gust)

sare

Mod de preparare

Pune apa la fiert intr-o oala. Adauga in apa clocotinda ceapa tocata marunt, morcovul ras sau tocat, telina si pastarnacul taiate cubulete mici.

Lasa-le sa fiarba cam 10-15 minute, dupa care pune si ardeiul, fasolea verde, dovlecelul si cartofii taiati cubulete mici.

Lasa-le sa fiarba la foc mic, iar inainte de a se inmuia toate legumele pune si rosiile, sarea, iar dupa ce amestecul fierbe inca 5 minute adauga si bors, dupa gust. Atentie, deoarece ciorba va fi deja acrisoara de la rosii. Nu pune foarte mult bors de la inceput. Gusta si adauga pe parcurs!

Mai lasa sa fiarba un pic, apoi ia-o de pe foc si pune-i verdeata tocata marunt.

Trucuri

Pentru mai multa savoare sau gust, poti adauga verdeata direct in farfurie, atunci cand o servesti.

Tipul bucatariei

romaneasca

Citeste si despre