Urzicile ajuta organismul sa se regenereze si sa se detoxifice. O ciorba de post de urzici, te poate ajuta si pe tine sa te revigorezi si sa arati mai proaspat. Pentru cei mici este, de asemenea, indicat consumul de urizici in alimentatie.
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 kg de urzici
2 cepe
2-3 linguri de zarzavat pentru ciorba
2 linguri de orez
2 linguri ulei de masline
sare
3 l apa
zeama de lamaie
leustean verde
Mod de preparare
Curata urzicile, rupe-le radacinile si frunzele vestejite, apoi spala-le in in apa rece.
Taie urzicile marunt si pune-le la fiert in 3 litri de apa cu sare, adauga ceapa tocata marunt si orezul.
Cand sunt fierte urzicile adauga zarzavatul de ciorba si uleiul de masline si mai lasa totul sa dea un clocot.
La final adauga zeama de lamaie, verdeata tocata si potriveste de gust, adaugand sare.
Trucuri
Poti schimba gustul acestei ciorbe cu o lingura de hrean ras si cateva fire se usturoi verde tocat.
Tipul bucatariei
Romaneasca