Cornuri cu gem, de post

| | Actualizat: 2017-08-11 17:17:19

Cornurile cu gem reprezinta un desert savuros in perioada postului. Spre deosebire de cornulete, care sunt mai migaloase, cornurile sunt mai practice si se prepara mai repede!

 

Timp de preparare: 60 minute 

Dificultate: mediu

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g faina

125 ml apa calda

2 linguri de miere

3.5 g drojdie uscata

15 g margarina

100 g gem

Pentru sirop:

100 ml apa

2 linguri miere

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia intr-un bol. Topeste margarina si mierea si adauga-le peste ingredientele uscate. Toarna apa, treptat, si amesteca totul cu o lingura de lemn, pana se formeaza un aluat omogen.

Lasa aluatul la crescut, pana cand isi dubleaza volumul. Intinde aluatul pe masa de lucru, pana cand formezi o foaie rotunda si tai-o in 8 triunghiuri egale. Pune cate o lingurita de gem in mijlocul fiecarui triunghi si ruleaza-le apoi, pana cand obtii un corn. Asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Unge-le cu siropul din apa si miere si baga-le la cuptor, pana cand se rumenesc usor.

Citeste si despre