Dovleceii cu masline sunt o mancare perfecta pentru o dupa-amiaza in care te grabesti si vrei sa prepari ceva rapid si in acelasi timp gustos. Mai mult, pentru ca se prepara doar din legume, aceasta mancare poate fi consumata cu succes in perioada postului.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
4 dovlecei de marime medie
2 cepe
3 rosii
1 ardei gras
200 g masline
100 g ulei de masline
1 cutiuta pasta de tomate
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 pahar vin alb
400 ml supa legume
sare si piper
Mod de preparare
Curata dovleceii, spala-i si apoi taie-i in cuburi cu latura de doi centimetri. Taie apoi ardeiul si rosiile curatate de coaja. Rumeneste in ulei incins ceapa si cateii de usturoi tocati marunt impreuna cu ardeiul. Adauga dovlecelul si apoi stinge totul cu un pahar de vin alb.
Completeaza cu supa de legume, apoi adauga si maslinele, oparite in prealabil. Condimenteaza cu sare si piper si introdu totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand sosul incepe sa scada, iar mancarea prinde o crusta aurie deasupra, adauga patrunjelul tocat marunt si mai las-o cateva minute in cuptor.
Serveste mancarea de dovlecei cu legume rece sau calda, alaturi de o salata de rosii.