Perioada postului nu inseamna neaparat o perioada in care trebuie sa ne privam de anumite alimente sau mancaruri. Asa ca, daca ai pofta de o salata cu maioneza, noi iti oferim reteta pentru maioneza de post.
Foto: makebetterfood.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
2 linguri amidon
1/2 cana apa
50 g mustar
1 lamaie (zeama)
200 ml ulei
sare
Mod de preparare
Amesteca cele doua linguri de faina cu 3 linguri de apa, pana cand faina se desface bine si nu mai are cocoloase.
Pune restul de apa la fiert, iar dupa primul clocot, toarna amestecul de faina si apa rece, la fel ca la o budinca.
Tine compoztia pe foc mic, pana cand aceasta se ingroasa, apoi lasa la racit.
Cand amestecul de faina este rece, adauga mustarul si zeama de la o lamaie, apoi picura uleiul, in fir subtire, ca la orice maioneza.
Dupa ce ai incorporat tot uleiul, potriveste maioneaza de gust cu putina sare si, eventual zeama de lamaie.