Mancare de cartofi, de post

| | Actualizat: 2012-03-12 17:55:53

Mancarica de cartofi este o varianta delicioasa de a prepara cartofii. Este o mancare clasica din bucataria romaneasca, cunoscand zeci de variante. Noi iti oferim reteta noastra!

Timp de preparare

45 de minute

Dificultate

usor

Ingrediente

1,5 kg de cartofi

2 morcovi

2 cepe

1 ardei

75 ml de ulei

100 ml de apa

sare

piper

2-3 frunze de dafin

verdeata proaspata (patrunjel)

Mod de preparare

Curata ceapa, apoi tai-o cubulete mici si pune-o la calit, in uleiul incins. Dupa ce devine sticloasa, adauga putina apa, cam un sfert din cantitatea precizata mai sus.

Adauga ardeiul taiat cubulete, morcovul dat prin razatoarea mare si cartofii, taiati in sferturi.

Completeaza cratita cu restul de apa, adauga sare, piper si foi de dafin si lasa totul sa fiarba, la foc mic, pana scade lichidul.

Cand cartofii sunt aproape fierti, adauga si pasta de tomate si mai lasa cratita acoperita, la foc mic.

Serveste mancarica fiebinte, cu verdeata presarata deasupra.

Foto: cookingwithpatty.com

Trucuri

Pentru un gust deosebit asezoneaza mancarica de cartofi cu piper proaspat macinat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre