O mancare de dovlecei, de post, este o alegere inspirata pentru meniul de la inceputul primaverii, cand incercam sa ne detoxifiem organismul si sa introducem mai multe vitamine in alimentatie.
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
Usor
Foto: petitchef.ro
Ingrediente
6 dovlecei medii
2 cepe
3 catei de usturoi
1 legatura marar proaspat
3 linguri faina
100 ml ulei
sare, piper
rosii in suc propriu
Mod de preparare
Spala temeinic dovleceii intr-o baie de apa si taie-i in cubulete (pastreaza coaja daca vrei un aport maxim de vitamine). Tavaleste apoi bucatelele in faina si prajeste-le in ulei incins, pana devin maronii.
Separat, caleste ceapa si adauga rosiile tocate marunt, usturoiul pisat si dovleceii. Adauga apa pana acopera ingredientele si lasa totul sa fiarba cu capac timp de 10-15 minute. Chiar inainte sa stingi focul, presara sarea, piperul si mararul tocat.
Mod de servire
Mancarea se serveste calda, ornata cu marar verde si rosii.
Trucuri de preparare
Pentru un miros mai placut, adauga usturoiul la final, inainte sa stingi focul. Bulionul de ardei da o savoare deosebita mancarii de dovlecei. Busuiocul proaspat va adauga un plus de gust.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 49,3 kcal
Carbohidrati: 3,6 g
Grasimi: 2,8 g
Proteine: 2,4 g
Colesterol: 1,7 mg