Traditionala mancare de fasole de post ramane unul dintre preparatele de baza in bucataria romaneasca. Pregatirea ei corecta iti asigura un aport important de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si fibre.
Timp de preparare
2 ore si 30 de minute
Dificultate
Medie
Foto: wednesdaychef.typepad.com
Ingrediente
400 g fasole alba cu bob mare
2 cepe mari
1 lingura faina
2 linguri ulei
1 foaie dafin
bulion sau rosii la conserva
patrunjel verde
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sare
Mod de preparare
Pune fasolea spalata bine la fiert in mai multe ape, prima oara impreuna cu bicarbonatul de sodiu (pentru eliminarea toxinelor).
Dupa ce s-a inmuiat bine si a scazut, adauga ceapa, sarea, foaia de dafin, faina dizolvata in apa si bulionul (rosiile la conserva).
Lasa totul la fiert pana se ingroasa bine sosul, iar la final adauga patrunjelul tocat marunt.
Mod de servire
Serveste-o cu salata de varza alba sau cu muraturi.
Trucuri de preparare
Pentru un plus de gust si vitamine, poti completa ingredientele cu morcov, radacina de patrunjel si telina. Putina boia iute va satisface gusturile celor care prefera mancarea picanta.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 136 kcal
Carbohidrati: 19 g
Fibre: 7 g
Grasimi: 4,1 g
Proteine: 6,5 g
Colesterol: 1,2 mg