Mancare de mazare, de post

| | Actualizat: 2012-03-12 17:55:54

Daca te plangi ca preparatele de post nu tin de foame, afla ca mancarica de mazare este una dintre cele mai satioase preparate pe care le poti savura in aceasta perioada.

Timp de preparare

40-60 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 kg mazare (proaspata, congelata sau la borcan)

1 ceapa mare

1 morcov maricel

1 legatura marar

cateva linguri de ulei

2 linguri bulion

1 l apa

sare (sau putin delikat)

piper

Mod de preparare

Pune uleiul la incins in cratita in care pregatesti mancarea.

Toaca marunt ceapa si pune-o la calit in uleiul incins. Adauga si morcovul ras sau taiat rondele subtiri. Asteapta pana cand ceapa se cristalizeaza sau devine aurie.

Adauga apoi mazarea, bulionul, sarea (sau delikat), piperul si acopera totul cu 1 l de apa.

Acopera oala cu un capac si las-o la fiert sau bag-o la cuptor. Daca mazarea este congelata sau proaspata, trebuie sa o lasi ceva mai mult timp (cam 45 de minute), dar daca este conservata la borcan, timpul scade cam la 25-30 de minute, in functie de cat de repede fierbe morcovul.

Amesteca din cand in cand, iar inainte de a o lua de pe foc verifica daca boabele de mazare si morcovul sunt fierte.

Toaca marunt mararul si pune-l peste mancare, dupa ce o iei de pe foc.

Citeste si despre